Lectii de înot

O activitate care necesită timp, răbdare şi fler pedagogic, înotul rămâne la latitudinea instructorului specializat, singurul care îî poate învăţa pe copii corect tehnicile de nataţie. De aceea, începând cu vârsta de 4 ani, (vârsta ideală pentru a da copilul la înot, conform Academiei Americane de Pediatrie), copiii sunt aşteptaţi de antrenori la cluburile de înot, în timp ce bebeluşii sub 4 ani se pot deprinde cu mediul acvatic, la lecţiile de aqua baby (gym).

De ce să-mi dau copilul la cursuri de înot?

Probabil cel mai important argument de a trimite copilul la cursuri de iniţiere de înot este faptul ca înotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii în vârstă de până la 10 ani. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, adica nu este afectata deloc cresterea copilului. Înotul este benefic pentru copii, deoarece contribuie la dezvoltarea funcţiilor cognitive, dezvoltarea atenţiei, dezvoltarea unui comportament concentrat către atingerea de obiective. Toate acestea au aplicaţii în viaţa de adult sub forma rezolvării situaţiilor dificile.

De la ce vârstă îmi pot da copilul la cursuri de înot?

Vârsta minimă pentru cursurile de înot ar trebui să fie 5 ani – vârsta de la care copilul are capacitatea să coordoneze mişcările astfel încât să înoate corect. Până în 5 ani, copilul poate să înveţe să rămână la suprafaţă şi să se deplaseze, însă foloseşte nişte mişcări inctinctive, care nu sunt neapărat corecte.

Îl pot învăţa singur pe copilul meu să înoate?

Părinţii pot desfăşura foarte bine activitatea de acomodare în apă a copilului, primul contact cu apa, joaca în apa, bălăceală şi relaxare, dar partea de iniţiere în tehnica înotului trebuie făcută de către un specialist in domeniu. Cu toate acestea, părinţii nu trebuie să se simtă inutili. Ei pot încerca să-l înveţe pe cel mic cu apa începând de la vârsta de 5 luni, în clasele separate de aqua baby.

All comments (2)

    Sed eu affert oporteat, saepe virtute ocurreret eu cum. Nec agam oratio an, dolorum singulis interesset cu mel, ubique legimus sea ea. Ea pri diam assueverit.

    Sed eu affert oporteat, saepe virtute ocurreret eu cum. Nec agam oratio an, dolorum singulis interesset cu mel, ubique legimus sea ea. Ea pri diam assueverit. Cu quod lucilius adipisci qui, ne tota semper percipitur sit.

Comments are closed.